dinsdag 17 mei 2011

Zalmfilet op radijssalade met bieslookvinaigrette

Ingrediënten (2pers)
4 zalmmoten van elk 80g.
15 gram boter
1 bosje radijs
1 bosje bieslook
2 eetlepel appelazijn
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel mosterd
3 eetlepel zonnebloemolie
Zeezout
Versgemalen witte peper.

Bereiding
Verwijder het groen van de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Marineer de plakjes in een vinaigrette van appelazijn, poedersuiker, mosterd, zout, witte peper en zonnebloemolie en hussel er dan de gesneden bieslook door.
Schep op elk bord een bedje van de salade. Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalmmoten met zeezout en bak ze in ongeveer 1 minuut per kant. De moten moet binnenin nog mals en sappig zijn. Leg de zalmmoten op de bedjes van sla en serveer. Lekker met krielaardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten