zaterdag 14 mei 2011

Het recept met doperwtjes op zaterdag 14 mei is een Risotto Primavera

Ingrediënten (2pers)
150 gram risotto (arborio)
2 groentebouillonblokjes
scheutje witte wijn
2 blokjes koude roomboter
1 teentje knoflook
1 uitje
100 gram wortelen
1 bosje groene asperges
80 gram doperwtjes
parmezaanse kaas

Bereiding
Maak eerst de bouillon. Breng 0,5 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat deze geheel zijn opgenomen in het water.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de teentjes knoflook en de ui toe. Bak ze zachtjes totdat de knoflook en de ui glazig zijn. Doe de rijst erbij, onder voortdurend roeren, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Snijd ondertussen 2 cm van de asperges af en bak de asperges ongeveer 5 minuten in een beetje olijfolie, peper en zout. Na het bakken de koppen van de asperges eraf snijden. Het overige van de asperges in korte stukjes snijden.
Voeg zodra de wijn helemaal is opgenomen 1 soeplepel bouillon toe. Ga door met roeren tot de bouillon goed is opgenomen. Herhaal dit schep na schep en onder voortdurend roeren tot de bouillon op is (ca. 20 minuten). Na het opnemen van de bouillon voeg je de koude blokjes roomboter toe.
Voeg zodra de rijst bijna gaar is de gesneden wortelen, asperges en doperwtjes toe. Schep deze voorzichtig door de rijst. Zodra de groenten goed zijn opgenomen haal je de pan van het vuur af en kan je deze royaal bestrooien met Parmezaanse kaas. Schep goed om en laat de risotto 2 minuten staan voordat je hem serveert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten