vrijdag 13 mei 2011

Het recept voor vrijdag 13 mei is met asperges en zalm

Ingrediënten (2pers)
2 x 500 gram witte asperges
500 gram aardappels
4 eieren
bosje verse peterselie
100 gram gerookte zalm, in plakjes
50 gram boter
nootmuskaat

Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Laat de asperges in het warme vocht nog eens 10 minuten gaar worden. Snijd intussen de aardappels in stukken en kook ze in ruim water met zout in 10-15 minuten gaar. Kook de eieren in 6 minuten bijna hard. Snijd de peterselie fijn en doe het in een schaaltje. Smelt de boter in een pannetje. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Giet de aardappels af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal. Rol steeds 2 à 3 asperges in een plakje zalm. Leg de eieren eromheen en strooi er wat peterselie en nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappels er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten