maandag 30 mei 2011

sinaasappeltoetje met chocolade chipkoekjes

Ingrediënten (2pers)
2 handsinaasappels
100 gram roomkaas naturel
150 gram volle kwark
2 eetlepels suiker
4 chocolade-chipcookies

Materialen
Raspmes
Kom
Desertglazen / coupes


Bereiden
Maak 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Klop de roomkaas met kwark luchtig in een kom. Meng de suiker en driekwart van sinaasappelrasp er doorheen. Schil daarna de sinaasappels helemaal. Snij boven de kom sinaasappelpartjes, het vrijkomend sap wordt hierbij opvangen. Verkruimel de chocoladekoekjes in de desertglazen. Van sinaasappelpartjes 4 stukjes achterhouden voor garnering en verdeel de rest over glazen. Roomkaasmengsel in de glazen toevoegen en garneer dit met de overige sinaasappelpartjes, de rest van sinaasappelrasp en bestrooi de rest van de suiker er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten