dinsdag 24 mei 2011

Wortel-koolrabi ovenschotel

Ingrediënten (2 pers)
1 eetlepel boter
60 gram Provencaalse magere spekreepjes
300 gram koolrabi
150 gram winterpeen in plakken
350 gram duopak aardappelschijfjes
1 zakje besciamellasaus
250 ml melk
1 zakje gemalen kaas Goudse belegen (90 g)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal in met boter. Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Was en schil de koolrabi en snijd het daarna in korte en dunne plakjes. Meng de koolrabi met de winterpeenplakjes, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor. Creëer twee lagen door eerst de helft van het groentemengsel in de ovenschaal te doen en daarover de helft van de kaassaus heen te gieten. Doe vervolgens de laatste helft van het groentemengsel hier bovenop en giet het resterende gedeelte van de saus als laatste in de ovenschaal. Doe de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten