maandag 23 mei 2011

Aardappel makreelsalade

Ingrediënten (2pers)
400 gram aardappels
150 gram broccoli
1 ei
1 gestoomde makreel
2 eetlepel olijfolie
1 rode paprika
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
1 ui in ringen

Bereiden
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water met wat zout in 10 minuten gaar. Voeg na 6 minuten de broccoli toe en kook deze in 4 minuten gaar. Kook intussen de eieren in 8-10 minuten hard. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika in 3-4 minuten gaar. Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika. Schep de kappertjes erdoor. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. Giet de aardappelen en de broccoli af en meng ze in een kom met het paprikamengsel en de helft van de ui en de helft van de makreel. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten