zondag 15 mei 2011

Recept en papillot van scholfilet met venkel, groene selderij en gezouten citroen

Ingrediënten (2pers)
2 stukken schelvisfilet van 120 g
2 stukken aluminiumfolie van 30 op 20 cm
1/2 venkel
1/4 groene selderij
een stukje gember van 1 cm
1 sjalot
1/4 gezouten citroen
anijszaad
0,5 dl witte wijn
1 eetlepel olijfolie
2 schijfjes citroen
peper en grof zeezout

Bereiding
Snijd de venkel en de groene selderij in fijne sliertjes. Snijd de gezouten citroen, de gember en de sjalot in kleine stukjes. Meng alles met het anijszaad.
Leg de 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de groenten in het midden van de folie en leg de scholfilet erop. Vouw de folie nu half dicht.
Giet over elk stuk schelvisfilet een klein beetje olijfolie en een scheutje witte wijn. Kruid met peper en zeezout en schik er een citroenschijf op.Vouw de folie dicht en gaar de papillotten 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Open de papillotten aan tafel en schik een toefje groene kruiden naar keuze op de citroenschijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten