donderdag 26 mei 2011

Knolselderij met sinaasappel en spek

Ingrediënten ( 2 pers)
1/2 knolselderij
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui
1/2 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
50 gram spekreepjes
1 eetlepel grove mosterd
3 takjes peterselie
1 eetlepel creme fraiche
200 gram kip
200 gram gebakken aardappels.
zout
peper

Materialen
Snijplank
Snijmes
Kom
Schilmes
Wokpan
Koekenpan

Bereiden
De bovenkant + onderkant van de knolselderij eraf snijden. En de rest van de knolselderij in plakken. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Dit even kort laten weken in ruim water met citroensap. De uit pellen en snipperen. Sinaasappel goed schoonmaken en schil raspen. De sinaasappel verder halveren en persen.
In een grote wokpan olie verhitten. Dan de ui ongeveer 3 minuten bakken op zacht vuur. De knolselderij uit het water halen met citroen en met spek ongeveer 2 minuten meebakken. Dan sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, mosterd en een scheutje water toevoegen. De selderij in ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen de peterselie fijn knippen en de peterselie, en creme frache door de knolselderij roeren. De kip en aardappels bakken in een koekenpan met olie tot het gaar is en serveer het eten op de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten