zaterdag 21 mei 2011

Bloemkool met kabeljauw en sinaasappel

Ingrediënten (2pers)
1/2 bloemkool
1/2 ui
1/2 sinaasappel
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram blik gepelde tomaten
1 vleesbouillontablet
Snufje verse peterselie
250 gram kabeljauwfilet
1 pak aardappelschijfjes met knoflook

Bereiden

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine stukjes. Vervolgens de ui pellen en de sinaasappel onder de kraan goed schoonmaken. De schil van de sinaasappel goed raspen en de sinaasappel uitpersen. De pan verwarmen met olie en hierin de uit 1min. bakken + sinaasappelschil erdoor roeren. Tomaten met vocht, sinaasappelsap en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en tomaten fijn drukken met een spatel. Vervolgens de bloemkool toevoegen en op matig vuur met deksel 3min koken. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Helft peterselie toevoegen aan de pan. Visfilets in de saus leggen. Op laag vuur met deksel in ca. 8 min. gaar laten worden. Ondertussen in droge koekenpan aardappelschijfjes bruinbakken. Visgerecht en aardappeltjes over 2 borden verdelen. Rest peterselie over vis strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten