zaterdag 28 mei 2011

Doperwten/Preisoep

Ingrediënten (2 pers)
200 gram rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
300 gram prei
500 gram doperwten
2 bouillonblokjes
olijfolie
zout
peper

Materialen
Kom
Soeppan
Staafmixer
Diepe borden / soepkommen

Bereiden
Meng het gehakt in een kom met wat zout en peper. Draai soepballetjes van gehakt en bak deze in wat olie bruin en gaar.
Verhit wat olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de prei toe en bak deze al omscheppend mee.
Voeg 1,5 liter water, de bouillonblokjes en de doperwten toe. Laat alles aan de kook komen en laat circa 7 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een grove soep.
Zet de pan terug op het vuur, voeg de gehaktballetjes toe en breng alles weer aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten