woensdag 1 juni 2011

Artisjok met tapenade

Ingrediënten (2pers)
2 artisjokken
1 bakje tapenade (mediterraan)
2 eetlepels olijfolie
Zout
Peper

Materialen
Snijplank
Snijmes
Schaar
Magnetronfolie
Oven
Ovenschaal
Kom
2 kleine schaaltjes
1 afvalbakje

Bereiden
Was de artisjokken en snij de steel eraf en knip de puntjes van de buitenste blaadjes. Wikkel de artisjokken apart van elkaar in magnetronfolie en zet ze in de oven 15 minuten lang op 700 Watt. Maak ondertussen de tapenade met olie, zout en peper op smaak en verdeel het over 2 schaaltjes. Haal na 15 minuten de artisjokken uit de oven en laat ze nog even 5 minuten nagaren op het aanrecht. Hoe te eten? Haal de blaadjes één voor één van de artisjok af en dip het blaadje in de tapenade. Schraap met je tanden het witte zachte gedeelte van het blad eraf en leg het harde overgebleven bladgedeelte in een afvalkommetje. Haal aan het eind de overgebleven blaadjes waar geen vezelig wit gedeelte aanzit van de artisjok eraf en snij de bodem (het hart van de artisjok) in stukjes. Dit wordt gezien als het lekkerste gedeelte van de artisjok. Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten