vrijdag 10 juni 2011

Heerlijk desert met aardbeien, basilicum en limoncello

Ingrediënten( 2pers)
400 gram aardbeien
1 bosje basilicum
50 gram fijne suiker
15 cl. limoncello
20 cl. water

Materialen
Snijplank
Snijmes
Pan
Cocktailglazen / Glaasjes

Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukjes.
Doe de suiker en het water in een klein pannetje en verwarm dit totdat er een lichte stroop ontstaat. Haal van het vuur en vermeng de limoncello erdoor. Laat afkoelen.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Snijd ze heel fijn. Vermeng ze met de aardbeien. Verdeel over de glaasjes. Druppel de stroop erover. Zet de glaasjes 15 minuten in de koelkast.
Serveer koel. Maak het vervolgens mooi met een blaadje basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten