woensdag 15 juni 2011

Paddenstoelensoep

Ingrediënten(2pers)
250 gram paddestoelenmelange
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel tijm
100 ml witte wijn
250 ml kippen of kruidenbouillon
100 ml crème fraîche
1 takje peterselie

Materialen
Keukenpapier
Grote pan
Roerlepel
Snijplank
Snijmes
Blender
Diepe borden of soepkommen

Bereiden
Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook en bak deze in een soeppan met de paddenstoelen 5 minuten zachtjes in de olie. Doe de tijm, wijn en bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met een blender, blender of met de staafmixer. Meng de soep met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met zout en peper, schep de soep in diepe borden of soepkommen en bestrooi het met wat peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten