zondag 5 juni 2011

Spinazie, paddenstoelen en notenaardappelen

Ingrediënten (2pers)
250 gram spinazie (diepvries)
125 gram champignons
50 gram shii-takes
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
350 gram aardappelschijfjes
1 theelepel tijm
100 gram notenmelange gezouten

Materialen
Keukenpapier
Snijplank
Snijmes
Wokpan
Koekenpan

Bereiden
Laat de spinazie ontdooien en knijp het overtollige vocht eruit. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snij ze in grote stukjes. Pel de uien en snij ze in kleine stukjes. Verhit de wok met olie en bak hierin de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar. Verhit op een andere pit een koekenpan met olijfolie en fruit hierin enkele minuten de uitjes tot ze glazig worden en voeg de paddenstoelen toe. Bak dit geheel ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie en tijm toe en verwarm dit 5 minuten. Maak het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg de noten toe aan de aardappelen en bak dit nog 1 minuut mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten