zondag 26 juni 2011

Bramentaart met munt en poedersuiker

Ingrediënten (2pers)
200 gram bramen
2 eieren
50 g witte basterdsuiker
50 g bloem
25 g boter gesmolten
100 ml crème fraîche
125 ml volle melk
poedersuiker
2 eetlepels verse munt

Materialen
mixer
lage taartvorm, ingevet

Bereiden
Spoel de bramen om door middel van een zeef en laat ze voorzichtig onder koud stromend water uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Klop de eieren in een kom met de bastardsuiker en mix ze tot een luchtig mengsel. Voeg dan de bloem/ zout/ helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen. Doe de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de taart uit de oven met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten