dinsdag 7 juni 2011

Ovenschotel met aardappelen, prei en paddestoelen

Ingrediënten (2pers)
400 gram prei
400 gram vastkokende aardappelen
200 gram verschillende paddestoelen
2 tomaten
100 gram geraspte kaas (Reypenaar of een Italiaanse kaas)
50 ml room (light)
italiaanse kruiden
beetje olijfolie

Materiaal
Oven
Pan
Snijplank
Snijmes
Ovenschaal

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 220C. De aardappels 10 minuten koken en deze in schijfjes snijden. De preien schoonmaken en 5 minuten koken en goed laten uitlekken. De tomaten even kort onderdompelen in kokend water en deze ontvellen en de pitjes/sap eruit halen en in blokjes snijden. Tot slot de paddestoelen in reepjes/stukjes snijden.
Ovenschaal inwrijven met een beetje olijfolie. De helft van de schijfjes aardappelen op de bodem leggen. Hierop de preistukjes, de paddestoelen en daarop de tomatenblokjes. Afkruiden met italiaanse kruiden en hierover de helft van de geraspte kaas en al een beetje room. Dan de rest van de aardappelschijfjes, de rest van de kaas en de room toevoegen. Vervolgens de schaal in de oven zetten voor ongeveer 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten