dinsdag 14 juni 2011

Zalm met augurkmayo

Ingrediënten(2pers)
300 gram aardappelen kruimig
300 gram snijbonen
25 gram boter
200 gram zalmfilet
1/2 bakje platte peterselie
1/2 pot augurken
2 eetlepels mayonaise
1/2 citroen

Materialen
Snijplank
Snijmes
Pan
Koekenpan
Spatel
Sausbakje

Bereiden
Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 minuten in water met zout gaar.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steel en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook deze in 8 minuten beetgaar en giet ze af. Roer de helft van de boter erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 minuten gaar en bruin. Keer halverwege de zalm voor gaar worden beide kanten. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 2 borden. Eventueel een stukje citroen erbij voor over de zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten