dinsdag 21 juni 2011

Geglaceerde wortel met sinaasappel (bijgerecht)

Ingrediënten (2pers)
400 g winterwortel
2 eetlepels wokolie
3 cm verse gemberwortel
1 eetlepels honing
1 sinaasappel
1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad

Materialen
Snijplank
Dunschiller
Rasp
Wokpan
Schilmesje
Schaal

Bereiden
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Rasp de verse gemberwortel, verhit vervolgens de olie in een wok en roerbak de gember tot hij gaat geuren. Voeg de wortelschijfjes toe en en roerbak 2 minuten. Voeg dan de honing en 2-3 el water toe en laat de wortel in nog 5 à 10 minuten zachtjes gaar worden zodat het vocht kan inkoken. Breng eventueel op smaak met zout. Schil ondertussen de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Schep deze sinaasappelplakjes door de wortels heen en warm ze 1 minuut mee. Haal het eten van het vuur, leg leg het in een schaal en strooi de sesamzaadjes erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten