maandag 6 juni 2011

Pasta met kip, spinazie, pijnboompitten en pesto

Ingredienten (2pers)
200 gram pasta (penne)
2 kipfilets in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
4 eetlepel pijnboompitten
1 zak verse spinazieblaadjes
1 bekertje zure room
1 eetlepel pesto

Materialen
Pan
Snijplank
Snijmes
Marinade kommetje
Keukenpapier
Koekenpan
Houten roerlepel
Knoflookperser

Bereiding
Zet een pan met ruim water op en voeg een klein scheutje olie toe. Zodra het water kookt, de pasta toevoegen en laat het koken.
De kipfilets in kleine blokjes snijden en marineer het in een kommetje en voeg de pesto toe. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Haal de pijnboompitten van het vuur en leg ze op een stuk keukenpapier. Bak vervolgens de kipblokjes in dezelfde koekenpan op laag vuur tot ze gaar zijn. Voeg daarna de spinazie toe met een geperste of geraspte knoflookteen. De zure room kan nu ook toegevoegd worden en maak het eventueel op smaak met peper en zout. Doe als laatst de afgegoten pasta in de koekenpan en meng dit met de saus en de pijnboompitten. Laat de pasta nog twee minuten zachtjes doorpruttelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten