woensdag 8 juni 2011

Scholrolletjes met rode pesto en een taartje van aardappelpuree en venkel

Ingrediënten(2pers)
2 scholfilets
2 theelepel rode pesto
1 venkel
4 grote kruimige aardappelen
scheutje melk
drie klontjes roomboter
nootmuskaat
zout
peper

Materialen
2 pannen
Stamper / pureerknijper
Steelpan
Snijplank
Ovenschaal
Oven

Bereiding
Kook de aardappelen 15-20 minuten tot deze gaar zijn. Zet tegelijkertijd de venkel op met een bodempje water en wat zout in een pan en laat deze in ongeveer 20 minuten beetgaar worden.
Nadat de aardappelen gaar zijn kan je deze vervolgens fijn maken met een aardappelstamper of de aardappelen door een pureerknijper halen. Doe een scheutje melk en de klontjes boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Wanneer de melk en boter is gesmolten, deze toevoegen bij de aardappelen en goed roeren. De puree op smaak brengen met zout, peper en wat nootmuskaat.
Bestrijk de scholfiletjes aan de binnenkant met rode pesto en kruid deze met wat peper en eventueel een klein beetje zout. Rol de filets op en leg deze in een ingevette ovenschaal en bak deze 15 minuten op 180 graden in de oven.
Voor een mooie presentatie kan je de (gesneden) venkel eerst in een kleine ringvorm doen en vervolgens de aardappelpuree. Je krijgt dan een mooi gelaagd taartje van venkel en aardappelpuree. Leg een scholfiletrolletje ernaast en top deze met wat sappen uit de ovenschaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten