zaterdag 4 juni 2011

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

Ingrediënten (2pers)
15 ml melk
1 sneetje witbrood (zonder korst)
75 gram rundergehakt
75 gram half-om-half gehakt
1/2 ei
1 eetlepel mosterd
1 theelepel nootmuskaat, geraspt
20 gram gezouten roomboter
250 gram kruimige aardappelen
150 gram sperziebonen
30 gram gerookte magere spekblokjes

Materialen
Maatbeker
Schaal
Kom
Braadpan
Schilmesje
2 pannen
Snijplank
Snijmes
Koekenpan

Bereiden
Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed 2 ballen gehakt. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, wanneer de boter bruinig is, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 minuten aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 minuten gaar, met de deksel schuin op de pan. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 minuten beetgaar. Bak het spek 5 minuten in een pan, geen boter of olie gebruiken. Meng het spek vervolgens door de bonen en serveer het eten op de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten