zaterdag 11 juni 2011

Gepaneerde forel met broccoli, wortel en doperwten

Ingrediënten (2pers)
1 ui
100 gram wortel
150 gram broccoli
3 theelepels citroensap
100 gram doperwten
500 gram forelfilet
1 eetlepel halfvolle melk
1 snufje keukenzout
25 gram naturel havermout
1 snufje peper
60 gram roomboter
1 eetlepel verse peterselie
5 deciliter zonnebloemolie
1 theelepel zwarte peper korrels

Materialen

Grote pan
2 snijplanken (vis en bosui)
Snijmes
Oven
Kom
Roerlepel

Bereiding
Kook de broccoli, wortels en doperwten gaar terwijl je de forel klaar maakt.
Snijd de forelfilet in 2 stukken, en snijd elke filet gelijkmatig in vier delen en bestrooi deze met peper en zout. Smeer de filets in met melk, bedek ze vervolgens met havermout en leg ze op een ovenplaatje. Verhit de oven voor tot 200 graden en gaar de forelfilets in circa 8 minuten zodat ze licht goudbruin zijn.
Doe de boter in een kleine kom, roer het los en voeg citroensap en de gekneusde peperkorrels toe. Snijd de bosui fijn, voeg dit samen met het peterselie toe aan de boter en breng op smaak met peper en zout.
Leg de forelfilets op warme borden, lepel de boter erbij en serveer met de groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten