vrijdag 3 juni 2011

Gegrilde kabeljauw

Ingrediënten (2 pers)
150 gram gegrilde paprika
2 tomaten
1 ui
2 eetlepels zwarte olijven
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
150 g tagliatelle
2 kabeljauwhaasjes (50 gram)
1/2 zakje verse basilicum

Materialen
Oven
Snijplank
Snijmes
Ovenschaal
Pan
Grilpan

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de 2 tomaten in 8 stukjes, de paprika in stukken van 2cm en de uien in grote stukken. Doe ze alle drie vervolgens in een ovenschaal en meng het met de olijven en olijfolie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de groenten in 25 minuten gaar. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de kabeljauwhaasjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grilpan en gril de vis op middelhoge temperatuur per kant 2 á 3 minuten gaar. Giet de pasta af wanneer het gaar is en verdeel het over de borden. Schep vervolgens de geroosterde groente op de pasta en verdeel er stukjes basilicumblaadjes overheen. Leg als laatst de vis op de borden en serveer het op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten